pühapäev, 14. detsember 2014

10 sammu tervislikuma elu suunas

1. Võta aega harjumiseks
Alguses totaalselt kõige muutmine viib lõppude lõpuks ainult murdumiseni ning alla andmiseni. Muuda toitumist sammhaaval tervislikumaks, alustuseks jäta välja karastusjoogid, ebatervislik kiirtoit(burgerid, friikad, krõpsud) ning maiustused(kommid, küpsised, šokolaadid) ja juba oled teinud esimese sammu tervislikuma elu suunas! 





2. Leia endale toetajad

Rääkimine lähedaste inimestelega oma muredest, ning unistustest aitab sind paremini edasi. Lähedased toetavad, annavad nõu ning aitavad kui oled ummikusse jooksnud. Kutsu ka neid üles tervislikumat elu elama, koos on lihtsam! 



3. Eluviisi päevik

Võta endale märkmik, kuhu märgid ülesse oma edusammud ning mille info on kättesaadav AINULT sulle! Tervisliku päeviku pidamine aitab sul paremini oma muutusi jälgida ning motiveerib pingutama - tahad ju alati väiksema numbri järmine kord kirja panna ;)  Alustuseks märgi ülesse oma praegune pikkus, kaal ning mõõdud, arvuta kehamassiindeks, kirjuta ülesse eesmärgid. Eesmärgid peaksid olema reaalsed, saavutatavad. Kirjuta sinna kõik ausalt ülesse- patustamised, kordaminekud, tunded peale treeningut, kaalumuutused, head nipid, ja motiveerivad laused.







4. Ole kannatlik

Tulemused ei tule üleöö, kuid pingutama peab siisiki. Ära oota kiireid tulemusi- võta aega! Aeglasemalt tulnud muutused kestavad ka kauem! 




5. Jälgi mida sööd

Alguses ei pea kohe ka kaloreid lugema hakkama,  juba tervislikumalt toitudes, enda keha kuulates saavutad silmnähtavaid tulemusi. Kuid kui siiski tahad kaloreid lugema hakata, soovitan sellist appi nagu MyFitnessPal, see aitab väga hästi kaloritel silma peal hoida (teen sellest lähimal ajal ka blogipostituse). Valmista oma toit ise - nii on parem jälgida mida toit sisaldab. Vähenda suhkru kogust, tee ja kohvi sisse võid alustuseks mett lisada ja hiljem ka sellest loobuda. Toitudes võid suhkru asemel kasutada puuvilju (banaanid, pirnid jne). Tee tervislikumaid valikuid: rasvaste ja kaloririkaste snäkkide asemel vali pähklid, porgandid ja puuviljad. Joo rohkem vett!




6. Ole enda vastu aus 

Tee seda enda pärast! Put yourself first!




7. Ole positiivne

Õpi ennast võtma sellisena nagu sa oled: ilus, armas, hea ja positiivne! Tegele sellega mis pakub sulle rõõmu. Don't care what other people think! Puhka, joonista, jaluta, laula, tantsi!!







8. Alusta liigutamisega

Selle asemel, et diivanil lösutada ja telekat vahtida, mine välja jalutama, hinga värsket õhku.. Liiguta! Alguses ei pea kohe hardcore trennidega alustama, piisab ka sellest kui saad vaikselt liikumisharjumuse sisse. Peale jalutamisega harjumist  hakkad ehk isegi jooksmas käimisele mõtlema?!? :)






9. Söö!

Söö hommikust!
Söö lõunat!
Söö õhtust!
Söö! Sa vajad energiat.. näljutamisega ei jõua kuhugi - tulemused võivad algul küll väga head olla, kuid see kõik tuleb tagasi..




10. Ära kaalu ennast iga päev!

Kaal ei mõõda su pingutusi. See on vaid number! Vali nädalas üks päev, millal sa ennast kaalud (nt. esmaspäeva hommikul enne hommikusööki) Kirjuta see number enda tervisliku eluviisi päevikusse ülesse! 
Jõuab kätte ka aeg, millal kaal väga ei muutu, hakkab seisma ning tuleb tunne, et pingutustest ei ole kasu, see on aga sellepärast, et lihased tulevad. 1kg lihast = 1kg rasva, kuid erinevus on mahus. Lihased võtavad palju vähem ruumi.. seega! Mõõda ennast, tee enne ja pärast pilte.. palju motiveerivam kui kaalumine :) 








Follow my blog with Bloglovin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar